OPĆA POLITIKA PRIVATNOSTI PODATAKA

1. Uvod

Pravo na privatnost i, posebno, pravo na zaštitu osobnih podataka jedna je od vrijednosti tvrtke FLUIDRA ADRIATIC koja pripada Fluidra grupi čija je matična tvrtka FLUIDRA S.A. (možete se obratiti tvrtkama grupe Fludra na www.fluidra.com) (u daljnjem tekstu „Fluidra“)

Cilj ove politike je objasniti kako će Fluidra obrađivati sve osobne podatke koje prikupi iz korisničke navigacije ili iz različitih obrazaca koji mogu biti objavljeni na stranicama svoje web stranice na pro.fluidra.com. Vaši će se osobni podaci obrađivati u najstrožem povjerenju i isključivo u svrhe na koje ste pristali, kao što je objašnjeno u nastavku u ovim Općim pravilima o privatnosti i u Osnovnim informacijama o privatnosti na svakom od obrazaca.

2. Predanost privatnosti

Fluidra je u potpunosti posvećena poštivanju Opće uredbe EU-a o zaštiti podataka i zakona o zaštiti osobnih podataka koji mogu biti na snazi u bilo kojem trenutku, jer je to glavni prioritet Fluidrine grupe.

Stoga je Fluidra donijela odluku o primjeni sljedećih načela, pri čemu privatnost čini osnovu sve obrade podataka.

 • Transparentnost u obradi podataka jedan je od naših prioriteta, pa ćemo vas uvijek, kada prikupljamo osobne podatke o vama, pravilno obavijestiti u svrhu u koju će se oni obrađivati u odgovarajućim pravilima o privatnosti.
 • Obrađivat ćemo samo podatke koji su strogo neophodni za svrhe o kojima ćete biti obaviješteni.
 • Nikada vas nećemo obvezati na davanje osobnih podataka, osim ako vam nije nužno pružiti uslugu koju ste možda zatražili.
 • Kad god je to moguće, učinit ćemo vam najjednostavnija sredstva dostupnima za kontrolu vaših osobnih podataka.
 • Vaši se podaci neće dodijeliti, prodati, dati u zakup ili na bilo koji drugi način učiniti dostupnima trećim stranama, osim u slučaju davatelja usluga Fluidre koji pružaju određene usluge, ali ni u kojem slučaju ih neće obrađivati za svoje ciljeve. Neki od ovih pružatelja usluga mogu imati sjedište izvan Europske unije, kako je navedeno u odjeljku "Međunarodni transferi".
 • Svrha obrade podataka

  Fluidra prikuplja vaše osobne podatke za obradu vaših zahtjeva i pružanje proizvoda i usluga koji bi vam mogli biti korisni. Ovisno o vašoj interakciji na bilo kojoj web stranici, obrađivat ćemo vaše podatke, ali ne ograničavajući se na sljedeće:

  a) Da bismo odgovorili na vaše upite, pitanja i zahtjeve upućene putem korisničke službe, kontaktirajte ili / ćemo kontaktirati vas kako biste riješili problem.

  b) U svrhu poboljšanja naših web stranica, usluga i proizvoda, kao i pružanja bolje usluge i sadržaja.

  U nekim će prilikama možda biti potrebno obraditi vaše osobne podatke u skladu sa zakonskim obvezama ili u vezi s ugovornim odnosom koji možemo imati s vama.

  U svim ostalim slučajevima, kad god je to potrebno, tražit ćemo od vas pristanak za obradu vaših osobnih podataka.

  3. Slanje marketinških poruka

  U okviru svojih marketinških aktivnosti, može vam pružiti sredstva za registraciju ili registraciju za biltene tvrtke i komercijalne informacije o njima. Slanje takvih poruka ovisit će o tome da ste u svakom trenutku dali svoj pristanak.

  U slučaju da ste dali svoj pristanak, Fluidra će vam poslati prilagođene podatke o svojim proizvodima, poslovanju i uslugama u skladu s vašim ukusom i preferencijama.

  Možete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku kad god primate marketinške poruke putem veze ili gumba koji je u ove svrhe omogućen u svim porukama ili izražavanjem želje da povučete pristanak putem sljedećih kanala:

  (i) E-pošta na dataprivacy@fluidra.com.

  (ii) Pismo upućeno Av. Alcalde Barnils 69, 08174 Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

  4. Trajanje obrade i rok skladištenja

  Fluidra se obavezuje obrađivati vaše osobne podatke samo dok su nam zaista korisni i dok smo u mogućnosti pružiti vam kvalitetnu uslugu koristeći ih. Stoga činimo sve razumne napore kako bi rok obrade i čuvanja osobnih podataka bio što kraći.

  S tim u vezi, obavjestićemo Vas o roku obrade i / ili čuvanja osobnih podataka na svakom obrascu iz kojeg se podaci prikupljaju.

  U svakom slučaju, čak i ako zatražite da izbrišemo vaše podatke, možemo ih čuvati, pod uvjetom da budu blokirani u skladu sa zakonom, tijekom perioda potrebnog za ispunjavanje naših zakonskih obaveza i za njihovo otkrivanje nadležnim vlastima o raznim stvarima kojima su podvrgnuti.

  5. Međunarodni transferi

  Fluidra kao tvrtka s međunarodnim dosegom ima međunarodne pružatelje usluga koji svoje usluge mogu pružati izvan EU-a, uslijed čega je moguće da se vaši podaci mogu prenijeti izvan Europske unije ili Europskog gospodarskog prostora.

  U svakom slučaju, Fluidra će osigurati da je takva obrada podataka zaštićena odgovarajućim zaštitnim mjerama, koje mogu uključivati:

  - Standardne klauzule koje je odobrila EU. Riječ je o ugovornim klauzulama koje je odobrilo europsko nadzorno tijelo i koje pružaju dovoljne mjere osiguranja da obrada podataka bude u skladu sa zahtjevima utvrđenim Europskom uredbom o zaštiti podataka.

  - Potvrde trećih strana. Okviri ili sporazumi između EU-a i drugih zemalja kojima se uspostavljaju standardi za obradu podataka u skladu s Europskom uredbom o zaštiti podataka.

  6. Ostvarivanje prava i žalbe Španjolskoj agenciji za zaštitu podataka (AEPD)

  Kao rezultat obrade vaših osobnih podataka od strane tvrtke Fluidra, važeći zakoni daju vam brojna prava. Ispod je kratko objašnjenje svakog prava na pružanje pomoći ako ih želite ostvariti:

  1. Pravo pristupa. Imate pravo saznati koji se vaši osobni podaci obrađuju i svrhe u koje ih obrađujemo.

  2. Pravo na ispravak. Vaši će podaci uvijek pripadati vama i kao takvi u bilo kojem trenutku možete zatražiti da se isprave ako su evidencije o njima pogrešne.

  3. Pravo na brisanje. U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje vaših osobnih podataka iz naše evidencije. Međutim, kao što je navedeno u gornjem odjeljku o pohrani podataka, treba imati na umu da u određenim okolnostima poštivanje važećih zakona može spriječiti stvarno ostvarivanje ovog prava.

  4. Pravo na prigovor. Možete se usprotiviti obradi vaših osobnih podataka u bilo koju svrhu u koju ih obrađujemo, u skladu s pravilima o privatnosti koja se mogu primijeniti u svakom slučaju.

  5. Pravo na ograničenje obrade. Možete zatražiti ograničenje obrade u sljedećim slučajevima:

  a. Ako smatrate da su podaci koje imamo o vama netočni ili netočni.

  b. Ako u slučaju da vjerujete da ne obrađujemo legitimno vaše podatke, radije ograničimo njihovu obradu umjesto da ih izbrišemo.

  c. Ako podaci koje imamo u evidenciji više nisu potrebni u svrhe u koje smo ih prikupili, ali trebate da ih pohranimo kako bismo podnijeli zakoniti zahtjev.

  d. Ako ste, izvršivši svoje pravo na prigovor na obradu vaših podataka u određenu svrhu, čekali odgovor od nas u vezi s tim.

  6. Pravo na prijenos podataka. Pod uvjetom da je to tehnički moguće i razumno, imat ćete pravo zatražiti da se osobni podaci koje ste nam izravno dostavili otkriju drugom voditelju podataka. Ako je to moguće, vaše ćemo podatke izravno otkriti navedenom drugom kontroloru podataka, ali ako to nije bilo moguće, dostavit ćemo vam ih u standardnom formatu.

  Kad god obrađujemo vaše podatke na temelju vašeg pristanka, možete ih povući u bilo kojem trenutku, pri čemu će jedine posljedice za vas, ovisno o ostvarenom pravu, biti nemogućnost pružanja određenih usluga vama.

  Svoja prava možete ostvariti obraćajući se tvrtki Fluidra na jedan od sljedećih načina, popraćen kopijom važećeg osobnog dokumenta:

  (i) E-pošta na dataprivacy@fluidra.com.

  (ii) Pismo Av. Alcalde Barnils 69, 08174 Sant Cugat del Vallès (Barcelona).

  Osim toga, trebali biste to učiniti, možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na dataprivacy@fluidra.com.

  U slučaju da niste željeli ostvariti određeno pravo, ali vam je bilo potrebno uputiti upit ili prijedlog u vezi s obradom vaših osobnih podataka, možete pisati i na adrese predviđene za ostvarivanje vaših prava.

  U svakom slučaju, podsjećamo vas da ako ne dobijete odgovor u razumnom roku, možete podnijeti zahtjev nadležnom tijelu (Španjolska Agencija za Zaštitu Podataka).

  7. Povjerljivost i sigurnost u obradi podataka

  Vaši su nam osobni podaci vrlo važni i obvezujemo se da ćemo ih obrađivati u najstrožem povjerenju i diskreciji, kao i provoditi sve sigurnosne mjere za koje smatramo da su potrebne i razumne.

  S tim u vezi, Fluidra ovime izjavljuje i jamči da je stavio na raspolaganje sva tehnička sredstva kako bi izbjegao gubitak, zlouporabu, izmjenu, neovlašteni pristup i krađu podataka koje su pružili korisnici.

  8. Društveni mediji

  Društveni mediji dio su svakodnevnog života mnogih korisnika Interneta, a FLUIDRA je stvorila različite profile na takvim platformama.

  Svi korisnici imaju priliku pridružiti se stranicama ili grupama koje FLUIDRA ima na različitim platformama.

  Međutim, morate uzeti u obzir da će, osim ako vaše podatke ne dobijete izravno od vas (na primjer, putem marketinških akcija, natječaja, promocija ili bilo kojim drugim valjanim načinom), vaše podatke obrađivati odgovarajuća platforma za društvene mreže, pa preporučujemo morate pažljivo pročitati njegove uvjete korištenja i politike privatnosti, kao i osigurati da konfigurirate svoje postavke u vezi s obradom podataka.